محترم سید زمان هاشمی رئیس هیات عامل اتاق تجارت و سرمایه گذاری با محترم آسایش کاظم مشاور تیر و ترانزیت و خانم "تاتیانا" مدیر این سیستم در سازمان(IRU) در مورد فعال ساختن دهلیز زمینی تحت سیستم تیر(TIR) میان افغانستان، پاکستان و ازبیکستان و دهلیز زمینی کتای (KTAI) میان ایران، افغانستان، تاجیکستان و قرغزستان؛ چالشها موجود و راه حل های آن به گونهی ویدیوکنفرانس بحث و تبادل نظر نمودند.
آقای هاشمی، در مورد مشکلات و چالشهای ترانزیتی و ترانسپورتی میان افغانستان، پاکستان و ازبیکستان و نشست پیشین سکتور خصوصی دربارهی فعال سازی دهلیز زمینی تحت سیستم تیر(TIR) سخن زده و بربیرون رفت چالشهای موجود تأکید نمود.
وی هم چنان خواهان امضای تفاهمنامهی دوجانبه میان پاکستان و ازبیکستان و همچنان تفاهمنامهی سه جانبه میان افغانستان، پاکستان و ازبیکستان وحل مشکلات رودپاس، ویزه و تطبیق سیستم تیر شد. دراین گفت و شنود آقای هاشمی خواستار عملی و بازنگری قرارداد (اپتا) شده و پیشنهاد کرد که در کمیته ملی (TIR) که قرار است این نشست در وزارت ترانسپورت کشور برگزار شود، مسوولان سازمان حمل و نقل بین المللی جادهیی نیز اشتراک ورزند.
مسوولان سازمان حمل و نقل بینالمللی جادهیی (IRU) از فعال سازی سیستم تیر در سال 2013میلادی در افغانستان و دستاورد های اتاق تجارت و سرمایه گذاری در چند سال پسین به ویژه در سال 2019 میلادی و صدور کارنت های تیر به کشورهای تاجیکستان، ازبیکستان، قیرغیزستان و پاکستان ابراز خرسندی کرده و بر تعهدات این سازمان برای حمایت مالی پروژه تدویر برنامه های آگاهیدهی و ارتقای ظرفیت کارمندان وبخش های فنی سیستم تیر که از سوی اتاق عملی خواهند شد، اطمینان دادند.
آنان پیشنهاد کردند که به خاطر حل مشکلات موجود میان افغانستان، پاکستان و ازبیکستان یک نشست عمومی عامه و خصوصی از بهر فعال سازی دهلیز زمینی برگزار شود.
پنجشنبه، 2 اسد 1399