هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان محترمان: محمد یونس مهمند معاون اول، خیرالدین مایل احمدی معاون تجارتی، سید جاوید برهان رئیس روابط بین الملل، خانجان الکوزی رئیس اتاق مشترک افغان – پاک، سلطان محمد صافی و ضیاالدین اچکزِی اعضای رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، حاجی شرف الدین مشاور ارشد اتاق، حاجی عبیدالله رئیس اتحادیه رخت، حاجی نجابت حیدری رئیس اتحادیه میوه تازه و تعدادی تاجران سراسر کشور از سکتور های مختلف با محترم روبرت دیکسن شارژدافیرسفارت انگلستان و تیم همراه شان در دفتر مرکزی اتاق ملاقات کرده و پیرامون مشکلات تجارت و سرمایه گذاری میان کشورهای منطقه و همچنان جستجوی راه حل های معقول بحث و تبادل نظر نمودند.
محترم مهمند، تشریف آوری آقای دیکسن و تیم همراه شان را خیر مقدم گفته، روابط میان افغانستان و انگلستان را تاریخی خوانده و از کمک های بشردوستانه کشور انگلستان به مردم افغانستان یادآوری و قدردانی کرد. وی، ضمن یادآوری از فرصت های ایجاد شده در کشور خصوصاً تأمین امنیت سرتاسری، منع کشت کوکنار و از بین رفتن فساد اداری و همچنان ایجاد تسهیلات از سوی حکومت در راستای تجارت و سرمایه گذاری؛ در رابطه به مشکلات موجود در بخش تجارت و ترانزیت به وِیژه چالش های موجود با کشور پاکستان صحبت نموده، افزود: مشکلات عمده تجارت و ترانزیت با کشور پاکستان شامل بلند بودن تعرفه های گمرکی روی برخی از اقلام صادراتی افغانستان، عدم تسهیلات در صدور ویزه از سوی کشور های اروپایی و کشور های منطقه مانند هندوستان و کشور های آسیای مرکزی، مشکلات موجود در گذرگاه های کشور با پاکستان، عدم رعایت اصول و میکانیزم های بین المللی تجارت، عدم تطبیق تفاهم نامه همکاری تجارتی و عدم اجازه ورود تعدادی از اقلام وارداتی از طریق بندر کراچی بوده که منجر به متضرر شدن سکتور خصوصی دو کشور گردیده است.
معاون اول اتاق، ضمن یادآوری از حمایت های همه جانبه حکومت افغانستان از سکتور خصوصی، از همکاری سکتور خصوصی افغانستان با تمامی کشور های جهان و برداشتن گام های عملی برای بهبود روابط با کشور های دنیا اطمینان داده و از شارژدافیر انگلستان خواست تا در قسمت آزاد سازی دارایی های منجمد شده افغانستان از سوی جامعه جهانی و برداشتن موانع انتقالات پولی که باعث بروز مشکلات بیشمار به سکتور خصوصی کشور گردیده است، همکاری کنند.
معاون اول اتاق، ضمن یادآوری از جستجوی راه های بدیل تجارت، افغانستان را وصل کننده آسیای جنوبی با آسیا مرکزی عنوان کرده و از عادی بودن روند انتقالات ترانزیتی از طریق افغانستان خبر داد.
وی، 80 در صد مشکلات داخلی تاجران و سرمایه گذاران را حل شده خواند و روی داشتن روابط تجارتی با تمام کشور های جهان و منطقه با حفظ احترام متقابل، سیاست تعامل و رعایت اصول بین المللی تجارت و ترانزیت تاکید ورزیده و از شارژدافیر کشور انگلستان خواست تا با در نظرداشت اصول و میکانیزم های بینالمللی در جهت حل مشکلات موجود تاجران افغان با کشور های منطقه همکاری کنند.
آقای مایل احمدی، نقش سکتور خصوصی را در رشد و توسعه اقتصادی کشور مهم خواند و از آقای دیکسن خواست تا با در نظر داشت مهم بودن این سکتور در رشد و رفاه اقتصادی کشور، در راستای از بین بردن مشکلات تاجران و سرمایه گذاران افغان با کشور پاکستان، راه حل های مناسب و گام های عملی را بردارد.
محترم سلطان محمد صافی، چالش های ایجاد شده از سوی حکومت پاکستان را برای تجارت و ترانزیت دو کشور خصوصاً باغداران افغان زیانبار خوانده و بر حل این چالش ها تاکید کرد. وی، از برگزاری جلسه دونران (ACG) که قرار است به تاریخ 29 سپتمبر در دبی تدویر یابد یادآور شده و خواهان اشتراک اتاق به عنوان صدای رسای سکتور خصوصی کشور در این جلسه گردید. وی از شارژدافیرسفارت انگلستان خواست تا جرئیات این برنامه را با هیات رهبری اتاق شریک سازد.
محترم خانجان الکوزی، از کشور انگلستان بابت حمایت همه جانبه شان از سکتور خصوصی کشور قدردانی کرده و از نقش این کشور را در ایجاد اتاق مشترک افغانستان- پاکستان ارزنده تلقی کرد. وی، خواهان حمایت های بیشتر این کشور از سکتور خصوصی افغانستان به مانند گذشته گردید.
تاجران و سرمایه گذاران هر کدام به نوبه خود مشکلات موجود شان را در بخش های مختلف تجارتی و انتقال کالاهای صادراتی ابراز داشته و از جناب دیکسن خواستار حل آن از طریق ایجاد هماهنگی ها گردیدند.
محترم روبرت دیکسن، ضمن قدردانی از رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان بابت تدویر چنین نشست، صحبت ها و مشکلات رهبری سکتور خصوصی را استماع کرده، نقش سکتور خصوصی افغانستان را در رشد و رفاه کشور ارزنده خوانده و مشکلات سکتور خصوصی افغانستان به ویژه در بخش انتقالات پولی و بانکداری را قابل ملاحظه دانسته و وعده نمود تا در قسمت از بین بردن مشکلات و چالش ها موجود سکتور خصوصی از طریق برگزاری نشست ها در آینده رسیدگی خواهد کرد.